İş dünyasında ‘vergi’ rahatsızlığı: Hisarcıklıoğlu’nun isyanında tam destek!

Gürsel Baran: Vergi İncelemesi Kayıtlı Mükelleflere Yapılıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergi incelemesinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını açıkladı.

Baran, vergi reformunun bir an önce hayata geçirilmesi için defalarca çağrıda bulunduklarını belirtti. Yüksek dolaylı vergi oranlarının işletmelerin rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan Baran, KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin vergi gelirleri içindeki payının yüksek olmasının vergi adaletini zedelediğine dikkat çekti.

Kayıt Dışı Ekonomi: Ülke Ekonomisinin En Büyük Engeli

Baran, kayıt dışı ekonominin ülke genelinde kabul gördüğünü belirterek, kayıt dışının, ekonominin gelişimine engel olduğunu söyledi. Kayıt dışı ekonomide, kayıtlı işletmelerin yel değirmenleriyle rekabet ettiğini ifade eden Baran, kayıt dışının adı üstünde olduğu için ulaşılamadığını vurguladı.

“Vergi İncelemesi Moral Bozucu Olabiliyor”

Gürsel Baran, vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını belirtirken, denetimin, vergisini düzgün ve zamanında veren iş insanlarının moralini bozabileceğine işaret etti. Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Baran, tek oranlı ve adil bir gelir dağılımını sağlayacak şekilde yapının yeniden düzenlenmesinin mükelleflerin yükünü azaltacağını ve devlet gelirlerini artıracağını aktardı.

Baran ayrıca, Türkiye’nin adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir vergi sistemine kavuşturulması gerektiğini ve vergi aflarının vergi zeminini bozduğunu belirtti. Afların vergiye uyumlu mükellefi olumsuz etkilediğini dile getiren Baran, vergi ödeme refleksini zayıflatan af beklentisi konusunda uyarılarda bulundu.

‘Nasıl Olsa Af Çıkar’

Baran, vergi ödeme refleksinin azaltılmasına sebep olan af beklentisine dikkat çekerek, verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti. Vergi sisteminin makul ve uyumlu bir yapıyla iş dünyasıyla bir araya getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Ekonomiyi alt üst eden ABD-Çin ilk görüşmesini gerçekleştirdi

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşını yatıştırma amacıyla Cenevre’de yürütülen müzakereler, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında 2025 başından bu yana yaşanan gerginliğin ardından tarafların ilk yüz yüze teması oldu. Çin Başbakan Yardımcısı He …

Bakan Kacır: Sanayimizi güçlendirecek yapısal adımları hızla hayata geçireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi”ne ilişkin, “Sanayimizi güçlendirecek yapısal adımları hızla hayata geçirecek, fırsatları gerçeğe dönüştürmeyi başaracağız.” ifadesini kullandı.

ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alımı için başvurular başladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) 1500 mevsimlik işçi alımı için başvuruları başladı. Yetkililer, İŞKUR’un https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden kayıt yaptırılabileceğini, başvuruların 13 Mayıs Salı günü saat 23.59’a kadar süreceğini bildirdi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …