Dünyanın en iyi oyunlarında ‘Türkiye’ imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen’den Türkiye Oyun Sektörü Değerlendirmesi

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye’nin oyun sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda “hyper casual” olarak tanımlanan basit oyunların dünya genelinde ilgi görmemesine dikkat çeken Tüzgen, Türkiye’de bu tür oyunların geliştirildiği stüdyoların hızla PC ve konsol oyun stüdyolarına dönüştüğünü gözlemlediklerini belirtti.

Türkiye’nin Oyun Sektöründeki Yeri

Tüzgen, İstanbul’un Avrupa’da en fazla oyun stüdyosuna sahip şehirlerden biri olduğunu belirtirken, Türkiye’nin oyun girişimciliği konusunda ciddi bir deneyime sahip olduğunu vurguladı. Tüzgen şunları söyledi: “Türkiye’de artık daha geniş kapsamlı, uzun süre varlığını sürdürebilecek oyunlar geliştiren şirketlerin sayısı artıyor. Bu şirketler dünyada en iyi oyunları üretme potansiyeline sahip ve yakında bu oyunları görmeye devam edeceğiz.”

  • Türkiye’de geliştirilen bir oyunun ABD’deki en büyük teknoloji fuarında tanıtıldığına değinen Tüzgen, bu girişimlerin artarak devam edeceğini belirtti.
  • Bilgisayar oyunlarına karşı ilginin arttığını ve Türkiye’de bu alanda önemli başarıların yakalandığını kaydetti.

Siber Güvenlik Önlemleri

Siber güvenlik konusunda önlemlerin artması gerektiğine değinen Tüzgen, Bilişim Vadisi olarak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine yönelik programlar düzenlediklerini belirtti.

Tüzgen, Türkiye Yazılım Okulları’nda yazılımcılık eğitimi verildiğini ve öğrencilere siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı sunduklarını söyledi. Bu sayede ülkenin siber tehditlere karşı daha güçlü hale gelmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eduvence Eğitim Platformu

Tüzgen, Bilişim Vadisi’nde hayata geçirdikleri “Eduvence” platformunun girişimcilere hızlandırma programları için eğitimler verdiğini belirtti. Bu platformun, öğrencilere interaktif ve projeye dayalı eğitim imkanı sunduğunu vurgulayan Tüzgen, Eduvence’nin yurt dışındaki üniversitelerin ilgisini çektiğini ve Türkiye’nin ihraç ettiği bir eğitim platformuna dönüştüğünü söyledi.

Bilişim Vadisi’nin yeni girişimcilik merkezinin Vadi İstanbul şubesinde 4 bin metrekarelik bir kuluçka merkezi kurulacağını da belirten Tüzgen, eğitim ve teknoloji alanındaki atılımlarının ülkenin sınıf atlamasına olan katkısını vurguladı.

Related Posts

Tesla’da sular durulmuyor: Elon Musk, üst düzey yöneticiyi kovdu

Son dönemde çalkantılı bir süreçten geçen Tesla’da kötüye giden satış rakamlarının ardından, Elon Musk bir kez daha düğmeye bastı.

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

WhatsApp’a unutkanları sevindirecek özellik geldi

Dünya üzerinde 2 milyardan fazla kullanıcı ile en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik bir yenilik üzerinde daha çalışıyor… Çok yakında herkese sunulması beklenen özellik, ‘unutkan’ kullanıcıları oldukça sevindirecek…

ChatGPT’ye yeni özellikler getirildi

ChatGPT için bazı yeni özellikler getirildi. Bu özellikler daha çok kurumsal müşteriler için oluyor.

Toyota’da geri çağırma alarmı: Binlerce araçta fren ve vites sistemlerinde ciddi risk

Dünyaca ünlü otomotiv devi Toyota, son günlerde araçlarındaki teknik arızalar nedeniyle geri çağırma işlemleriyle gündeme geliyor. Japon markası, bu kez iki amiral gemisi modelini güvenlik sorunları nedeniyle geri çağırma kararı aldı.

Beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi ilk kez bir insana yerleştirildi

Nöroteknoloji geliştikçe şirketlerin sunduğu teknolojiler de çeşitleniyor. Paradromics tarafından geliştirilen beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi ilk kez bir insana başarıyla yerleştirildi.